• Ви знаходитесь тут:

  • Головна
  • Наша гордість

Наша гордість

/Files/images/детский сад 520.jpg

Досвід роботи вихователя вищої категорії ДНЗ №3 «Теремок» Мукоріз А.І.

«Спілкування з природою на ти»

Мукоріз Антоніна Іванівна працює в дошкільному навчальному закладі (яслах – садку) № 3 «Теремок» з 1991 року. Належить до вихователів нового покоління. .

У своїй педагогічній діяльності Мукоріз А.І. застосовує педагогічні інновації, творчо підходить до їх використання в роботі. Так як Антоніна Іванівна працює з дітьми, які мають вади мови, то вона багато уваги приділяє емоційно-чуттєвій сфері дитини і часто використовує ігри, тренінги психологічного змісту, під час яких її вихованці мають можливість відверто поспілкуватись, позбутися своїх страхів, поганих звичок. У педагога з вихованцями своєї групи налагоджений гарний психологічний контакт.

Антоніна Іванівна поглиблено працює над проблемами еколого-естетичного виховання дошкільників. В дошкільному закладі узагальнено її досвід роботи на тему

«Спілкування з природою на ти», який педагоги нашого закладу впроваджують в свою роботу з дітьми. Формуючи сукупність знань дітей про оточуючу природу довкілля, педагог разом з дітьми проводить спостереження, хвилинки милування природою, елементарну експериментально – дослідницьку діяльність, екскурсії тощо. Велику увагу вона приділяє розвитку у малят вміння ставитись до життя і власного здоров’я як до найціннішого дарунка природи. На протязі останніх чотирьох років вона є керівником екологічного гуртка «З природою на ти». Як керівник гуртка, знаходить шляхи для забезпечення оптимального впливу на розвиток пізнавальної діяльності дітей в процесі ознайомлення з природою довкілля, формування екологічної компетентності вихованців. Педагог постійно працює над поповненням дидактичних та методичних посібників з екологічного виховання.

Вихованці Антоніни Іванівни відрізняються високою культурою поведінки, широким кругозором знань про оточуючий світ природи, розвиненими формами пізнання довкілля, екологічною компетентністю і любов до рідного краю, до його талановитого народу, вони пронесуть через усе життя

Кiлькiсть переглядiв: 1480

Коментарi

Новини

Опитування

Хто відвідував наш сайт?

Календар

Попередня Січень 2020 Наступна
ПВСЧПСН
 12345
6789101112
13141516171819
20212223242526
2728293031